בישראל פועלים כחצי מיליון עסקים קטנים ובינוניים שמהווים חלק נכבד מהמשק.

. אחד החסמים המשמעותיים בדרך לשגשוג של עסקים אלה הוא חיסרון בפתרונות מימון יעילים. השגת מימון מהבנק עשויה להיות מסובכת עבור עסק קטן, לכן הקימה המדינה את הקרן להלוואות בערבות המדינה.

 

עסקים קטנים ומוצלחים

בישראל קיימים עסקים רבים, ושגשוגם משפיע באופן ישיר על מצב הכלכלה. כך לדוגמה, עסק קטן ומוצלח מייצר מקומות עבודה והכנסות ממסים לקופת המדינה. בנוסף, הוא מאפשר שגשוג לבעליו ולסביבה שלו. יחד עם החשיבות הגדולה להצלחת העסק, עסקים קטנים נתקלים בקשיים רבים, בהם עסקים גדולים בדרך כלל לא נתקלים.

 

צורך באשראי

מגזר העסקים הקטנים זקוק לאשראי רב כדי לקבל אוויר לנשימה, אך כיוון שעסק קטן בדרך כלל מתקשה להציג ביטחונות רבים הוא עלול להתקשות בהשגת הלוואות. במצב כזה העסק יהיה חסר תזרים מזומנים ויתקשה לתפקד. גורמים אלה מביאים לכך שמגזר העסקים הקטנים הוא זה שנסגרים בו הכי הרבה עסקים מדי שנה.

חוזה

כדי לעבור גם על הסעיפים הקטנים

 

איך עסק קטן לוקח הלוואה?

כאשר בעל עסק קטן ניגש לבנק כדי לבקש הלוואה עליו להעמיד בטחונות מספיקים. לרוב הבנק ידרוש הון עצמי מסוים, ערבונות גדולים ותכניות עסקיות מפורטות, אך בעלי עסקים יתקשו להעמיד את כל אלה. בנוסף, לפעמים העסק כל כך קטן שלא שווה לבעל העסק כל ההשקעה הזו, והוא מעדיף לנסות להסתדר ללא ההלוואה- כך העסק נפגע.

 

קרן להלוואות בערבות המדינה

מלבד קבלת הלוואה מהבנק מסויים או מישראכרט לדוגמה קיימים אפיקי מימון נוספים, ואחד מהם הוא הקרן לסיוע לעסקים קטנים בערבות המדינה. הקרן הוקמה בשנת 2003 ומנוהלת על ידי חברה פרטית במטרה להעניק סיוע במימון לעסקים קטנים. קיימות שתי אפשרויות מימון מרכזיות, כאשר הראשונה מיועדת לעסקים במצוקה או במגמת פיתוח, והשנייה למימון עסקים חדשים.

 

הקרן לא מחלקת כסף לעסקים קטנים, אלא מספקת ערבות לבעלי עסקים קטנים ויזמים. למעשה הקרן מספקת כ-70% מהערבונות הדרושים להלוואה, ואת הכסף מספק הבנק כמו בהלוואה רגילה. קיימים מספר מסלולים בסכומי הלוואה שונים, על פי גודל המחזור של העסק.

Leave a Comment