זכאים לקבל תו נכה אבל לא בטוחים מהם תנאי הוצאת תו נכה חדש ואיך לממש את זכויותיכם באופן הפשוט והיעיל ביותר? אספנו את כל מה שחשוב לדעת על התהליך, לנסיעה נוחה במיוחד
מעוניינים להוציא תו נכה לנהגים? פישטנו עבורכם את שלבי התהליך, כדי לאפשר לכם להגיע אל היעד באופן המהיר ביותר. אלה הסעיפים שחשוב להכיר:
- האם בידכם תעודת נכה? כדי לקבל תו נכה תידרשו תחילה להיות בעליהם של תעודות נכה רלוונטיות. הגורם שמנפיק תעודות נכה הוא הביטוח הלאומי, והן נשלחות בדואר – לרוב ללא צורך בהגשת בקשות מקדימות. הזכאות לתעודות נכה מתחלקת למספר סוגים, כאשר הרשימה המלאה נמצאת באתר ביטוח לאומי ובסניפים.
- האם התעודה מקנה לכם תו נכה? בעלות על תעודת נכה היא כאמור השלב הראשון, אך לא כל מי שבידיו תעודת נכה זכאי גם להוציא תו נכה לצורכי חנייה. הגוף האחראי על הנפקת תו נכה הוא משרד התחבורה, והוא מחלק את התווים לזכאים העומדים בקריטריונים הנדרשים. ברשימה הזו נמצאים בין היתר שימוש בכיסא גלגלים בשל מוגבלות בהליכה, לקויי ראייה, סובלים ממחלות ספציפיות וכדומה.
- האם הגשתם בקשה? הוצאת תו נכה חדש או חידוש של תו קיים, מחייבים אתכם לפנות אל משרד התחבורה ולהביא רשימת מסמכים נדרשת המבססת את מצבכם הרפואי ואת הצורך שלכם בתו.
כיצד ניתן לקצר את התהליך?
רבים מהפונים לתהליך הוצאת תו נכה אינם מודעים לקריטריונים העדכניים, מתקשים לאתר את המסמכים הנדרשים או כלל לא בטוחים איזו ניירת עליהם להביא. כדי למקסם את סיכוייכם ולהימנע מבזבוז זמן, באפשרותכם לפנות לייעוץ של גורמים מקצועיים – בהם חברות מימוש זכויות רפואיות (חברת לבנת פורן לדוגמה). גורמים כאלה יוכלו לסייע לכם בכל הנוגע לבניית תיק רפואי על בסיס מצבכם העדכני, לייעץ בנוגע לסיכוייכם ולהסביר אודות השלבים שיהיה עליכם לעבור. עבור מי שמעוניין להוציא תו נכה אבל מתקשה להתמודד עם הבירוקרטיה שמקדימה את קבלת התו, ייעוץ כזה יכול לחסוך זמן יקר ולקצר את הדרך אל התוצאות.
Leave a Comment