יבוא אישי נתפס בעיני צרכנים רבים כפעולה פשוטה ואף יומיומית, שמתבצעת בקלות באמצעות אתרי האינטרנט השונים. אלא שכדי להימנע מהוצאות לא מתוכננות, אלה הדברים שחשוב להכיר
צמיחת המסחר האלקטרוני הפכה את רובנו לסוג של יבואנים, אפילו מבלי שחשבנו על כך. אנחנו פשוט נכנסים אל האתר האהוב עלינו, בוחרים מספר פריטים, מוסיפים אל סל הקניות ומחכים שההזמנה תגיע. אלא שכדי שהחבילה אכן תסיים את המסע הארוך שצפוי לה בהצלחה, חשוב לקחת בחשבון מספר מאפיינים –הנוגעים לשווי המשלוח ולתכולתו. אספנו עבורכם את כל המידע שיכול לחסוך לכם זמן וכסף.
חוק יבוא אישי
על פי החוק במדינת ישראל, כל אחד רשאי לייבא פריטים מחו"ל ארצה, בין אם באמצעות שירותי הדואר או על ידי חברות פרטיות. עם זאת, קיימים איסורים והגבלות הנוגעים לסוג המוצרים, לכמות ולשימוש בהם. ראשית, יש להבדיל בין יבוא אישי לבין יבוא למטרות מסחריות. תחת ההגדרה של יבוא אישי נמצאים פריטים שמיועדים לשימושו האישי של המזמין או לשימושם של בני משפחתו. מדובר אם כן בחבילה שתכלול מוצרים בכמות סבירה, שאינם מיועדים למכירה בהמשך.
שנית, חשוב לתת את הדעת על סוג המוצרים. בהקשר הזה, קיימות מספר הנחיות עיקריות:
- מוצרים ייחודיים – מוצרים מסוימים אינם עומדים בקטגוריה של יבוא אישי, גם כאשר הם מיובאים בכמות קטנה. כדי להימנע מהפתעות לא נעימות, אם מדובר בפריטים שאינכם בטוחים לגביהם, בצעו בדיקה מקדימה במערכת היבוא אישי באתר משרד הכלכלה והתעשייה.
- מדינת המוצא – חוק יבוא אישי מגדיר כי באפשרותכם לייבא מוצרים מכל מדינה, בהינתן וישראל מקיימת איתה יחסים דיפלומטיים. הנחיות משרד הכלכלה והאוצר עבור מדינות אחרות, מגדירות מהי המדיניות בנוגע למדינות שאינן עונות על המאפיין שהוזכר.
- מוצרים שאסורים לייבוא – בנוסף, קיימת גם רשימת מוצרים מוגדרת שאסורים לייבוא לישראל. מוצרים כאלה הם בין היתר מוצרים פרוצים, כלי ירי דמויי אקדח וכדומה. את הרשימה המלאה תוכלו למצוא בצו המכס.
מוצרים המחייבים הצגת אישורים מיוחדים – קטגוריה נוספת מתייחסת למוצרים שניתנים לייבוא, אך מחייבים הצגת אישורים מטעם גופים מקצועיים ומשרדים ממשלתיים. יבוא של מוצאי מזון לדוגמה, בין אם מדובר על גבינות, בשר, מזון קפוא, שתייה קלה, חטיפים וכדומה, מחייב אישור של משרד הבריאות. משרד התקשורת לעומת זאת, אמון על מוצרי תקשורת לרשת, טלפונים ניידים, רחפנים, ראוטר וכל מוצר שכולל Wifi או מתחבר לרשת.
מיסים יבוא אישי ומה שביניהם
רכישת פריטים מחו"ל יכולה להיות משתלמת, הן בהקשרי מבחר והן בהקשרי עלות. עם זאת, אי אפשר לדבר על יבוא אישי בלי להתייחס לנושא של מיסים ועלויות נלוות. הזמנת מוצרים מאתרים בינלאומיים מחייבת בחלק מהמקרים תשלום של מיסים נלווים – בעלות שמושפעת משווי המוצרים שהזמנתם ומהקטגוריה שבה הם נמצאים (אופנה, מוצרים לבית, מזון ומשקאות ועוד). מדובר במידע שרלוונטי בעיקר עבור מי שמזמין פריטים בשווי של למעלה מ-75 דולרים, וכולל בדרך כלל מע"מ, מס קנייה, מכס וכדומה. אם אתם צפויים לבצע הזמנה גדולה ורוצים להכיר מראש את התשלומים הנלווים, נסו את מחשבון מכס יבוא אישי של רשות המסים.
לקוחות שחבילותיהם מטופלות על ידי חברות הבלדרות המובילות, כמו GCX לדוגמה, יכולים להישאר רגועים באספקט הזה. נציגי GCX מעדכנים את לקוחותיהם בנוגע לתשלומים נלווים בהקדם, במטרה לאפשר את הסדרת התשלום באופן המהיר ביותר. אופן הפעולה הזה מאפשר למזמינים להימנע מעלויות נגררות כמו דמי אחסנה, ולקבל את החבילות שהוזמנו באופן המהיר והיעיל ביותר.
Leave a Comment