ראיון עבודה הינו שלב בחיים שכמעט כולנו עוברים לפחות פעם אחת. למרות זאת, תמיד נהיה לחוצים לפני כן בגלל שלרוב אין לנו מושג מה באמת ישאלו אותנו ומה באמת הם מחפשים
יש את אותן הנחיות ידועות במנחות אותנו ללמוד כמה שיותר על החברה והעבר להן ועל הנושא המקצועי בו אותה חברה עוסקת. הדגשים הללו לרוב נכונים, אך חשוב לציין שהם לא מספיקים כאשר מדובר בראיונות הנערכים במסגרת השמה בכירים.
השמה בכירים הינה תחום בו חברה כלשהי עוסקת בהעשרת כוח האדם שלה בעובדים חדשים בעלי ידע מקצועי וניהולי רחב לטובת שילובם בסגל הבכיר שלה. לראיונות אלו לרוב מגיעים אנשים שההנחה כלפיהם היא שהם בעלי ידע מקצועי בהתאם לתחום בו הם עבדו או עובדים כרגע וגם בעלי ידע ניהולי. זאת, מאחר שלראיונות כאלו לרוב מזמנת החברה בעלי מקצועי ידועים שבעת הזימון לראיון עובדים בחברה אחרת והכוונה למשוך אותם לחברה המראיינת. לכן, כאשר מגיעים לראיון עבודה מסוג זה יש לשים דגש על נושאים נוספים שכן החברה צריכה לבחור מבין כמה מרואיינים שכולם בעלי ידע מקצועי וניהולי זהה בגדול.
על מנת להתכונן טוב יותר לראיון ולהתנהל באופן הטוב ביותר במהלכו ישנם מספר דגשים חשובים שיש ליישם לפני הראיון, ובמקביל גם דגשים על איך להתנהג בראיון עצמו
לראיון יש להגיע עם חזות רגועה ובטוחה כמה שיותר. ברור לכולם, גם למראיינים, שסיטואציה זו אינה נוחה ואף מלחיצה אך עדיין חוות הדעת של המראיינים עליכם תהיה טובה יותר אם תשדרו נינוחות ומקצועיות, מאחר שראיון זאת הינו במסגרת השמה בכירים שמצופה מהם לעמוד במצבי לחץ ותפקד כהלכה גם מול קהל נרחב. לכן, לפני הראיון יש לקום בשעה שנוחה לכם בבוקר על מנת שלא להיות עייפים, לאכול ארוחת בוקר ולשתות הרבה נוזלים במהלך היום. לפני הכניסה לראיון תזכירו לעצמכם במדובר בראיון במסגרת של השמת בכירים, כלומר, שמכירים את העבודה שלכם ומראש דעתם עליכם הינה חיובית.
אז איך בכל זאת מתבלטים מעל שאר המועמדים שגם הוכיחו בעבר את יכולותיהם המקצועיות והניהוליות? סיכמנו לכם שלושה דגשים מנחים לאיך להתנהג בראיון עצמו. ראשית, איך שאתם נכנסים לחדר הישירו מבת למראיינים חייכו וברכו אותם ברכת בוקר טוב או צהריים טובים (בהתאם למועד הראיון). החשיבות אינה בצורה להתנהג בנימוס אלא בפיחת הראיון בניסיון לבנות אינטראקציה חיובית בניכם, שכן הרבה מההחלטה הסופית של בחירת המועמד יהיה על פי הכימיה שתהיה בינו לבין המראיינים. בהמשך לכך, הדגש השני מחייב לשמור על אותה התנהגות נעימה במהלך הראיון עצמו. כאשר שואלים אתכם תענו ברצינות מלאה על לא בתוקפנות אלא שדרו חיוביות והבנה ובטחון ביכולת לשכם להצליח במשימה טוב התנהלות רגועה והחלטית. הדגש שלישי הוא לא להילחץ גם אם אינכם בטוחים בתשובה לשאלה שנשאלתם.
לפעמים אתם תשאלו שאלות שאין למרואיינים תשובה עליהן אך חשוב להם לראות כיצד אתם מגיבים לשאלות מסוג זה הרי המטרה היא לגייס אחד מכם על מנת שיעזור בפתרון שאלות ובעיות שיש לחברה שכרגע אין מי שיענה לצורך זה. לכן, חשוב שתציינו שאתם מבינים שמדובר בבעיה לא פשוטה והעלו כמה אופציות לפתרון וכמובן מתוכן ציינו כי לפי המיידע המועט שניתן לכם כרגע יש עדיפות לאופציה מסויימת בעיקר מתוך הניסיון המקצועי והאישי שלכם. יישום שלושת הדגשים הללו יגדילו את הסיכויים שלהם להצלחה בהרבה מאחר שהם יראו על הצד הטוב ביותר את היכולות שלכם.
Leave a Comment